Pop-up restaurant Instock | Food Love and Happiness
6 maart 2015

Een tijd geleden woonde ik een workshop bij in pop-up restauran Instock in Amsterdam. Samen met de Farm Brothers en een groepje leuke foodbloggers gingen we aan de slag met diverse verse dips voor bij de Farm Brothers speltcracker. Geheel in Instock-stijl: alleen de oogst van de dag kon gebruikt worden. Heel erg leuk, want dit is soms nog best lastig en het daagt je uit nóg creatiever te denken. Meer over deze gezellig avond en workshop lees je hier.  Jullie hadden nog een post over Instock van me tegoed, maar dit leuke restaurant blijft innoveren, dus er is meer te vertellen!

DSC00189 DSC00190 Instock2

Instock3 “Instock zet voedselverspilling op de kaart!”

Instock is een vernieuwend concept, gelegen op het Westergasterrein in Amsterdam. Instock werkt met de ‘oogst van de dag’ : ’s ochtends vroeg trekken medewerkers er met het Food Rescue busje op uit om voedsel te redden van verspilling bij Albert Heijn filialen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een kromme komkommer, of brood van een dag oud. Geen producten die over datum zijn, simpelweg producten die vanwege bijvoorbeeld een ‘schoonheidsfoutje’ niet aan de consument verkocht worden.
Aan de hand van de oogst van de dag wordt het dagmenu bepaald, deze is dus elke dag anders! Grote complimenten voor de chef, het lijkt mij een hele (leuke) uitdaging!Een 3-gangendiner kost €20,00; de Sunday Brunch (2 gangen) €10,00.

Zoals ik hierboven al noemde, is het een pop-up restaurant. Dit betekent dat de deuren van de locatie in Amsterdam helaas zullen sluiter (er is inmiddels een nieuwe locatie in Amsterdam Oost gevonden!) Ben je zelf nieuwsgierig geworden? Wees er dan snel bij, want Instock Amsterdam is geopend tot mei 2015.


Gelukkig is er meer! Instock start namelijk 2 nieuwe initiatieven: de Instock Toko en Instock Truck.*

Instock Toko
Niet alleen het pop-up restaurant zet voedselverspilling op de kaart, de Instock Toko aan de Ferdinand Bolstraat in de Pijp ondersteunt dit! Een afhaalwinkel waar elke dag warme maaltijden, salades, tosti’s, soepen en sapjes worden aangeboden. Ook hier wordt gewerkt met de oogst van de dag, dus een vaste menukaart is er niet. Ook hier help je dus het verminderen van voedselverspilling, terwijl je zelf een lekker en gezonde maaltijd afhaalt voor een goed prijsje.
Leuk: her thema hergebruik wordt doorgetrokken tot het interieur, hier staat bijvoorbeeld een boekenkast waar je gratis een boek kunt ruilen.

Instock Truck
Onlangs kreeg de oude Mercedes Benz brandweerwagen die omgebouwd is tot de Instock-groene foodtruck het startschot. De truck maakt het mogelijk voedselverspilling in heel Nederland op de kaart te zetten. Je zult de Instock Truck ongetwijfeld voorbij zien komen op festivals en food-evenementen komend seizoen!

*Jammer, jammer, jammer dat ik in Enschede woon, want ik heb de vacatures voorbij zien komen en het leek mij een hele uitdaging!

POP-UP RESTAURANT (tot mei 2015)    
Westergasterrein, Polonceaukade 9
1014 DA Amsterdam
Reserveren online

INSTOCK TOKO   
Ferdinand Bolstraat 88
1072 LN Amsterdam

Maandag t/m vrijdag: 15.00-21.30 uur
Zaterdag en zondag: 12.00-21.30 uur

INSTOCK FOODTRUCK
Deze zomer te vinden op de leukste (food) festivals.

Bron impressie-film Instock

Geplaatst in → Amsterdam, Hotspot, Uit eten, uitgelicht

0 comments on “Pop-up restaurant Instock”