Mondays Favourites | Food Love and Happiness
9 maart 2015

Nieuwe week, nieuwe favourites!

En boy oh boy, heb ik leuk nieuws (vind ik dan he)! Vanaf deze maand organiseer ik samen met Astrid, voedingskundige Bio Genieten, een reeks inspiratieavonden “Mindful Eten”.
Al een lange tijd kriebelt het om workshops te gaan geven (en hoewel dit niet onder die noemer valt, is het wel heel leuk!), en toen ik vorig jaar Astrid voor het eerst ontmoette zijn we langzaam in in gesprek gekomen. Al snel kwamen we er achter dat we een aantal raakvlakken op het gebied van voeding en onze ambities hebben, en nu is het moment daar om van start te gaan met de inspiratieavond die wij hebben ontwikkeld.

Inspiratieavond Mindful Eten, wat houdt dat nou precies in? Wij vinden het belangrijk om op het gebied van voeding bewuste keuzes te maken. Wel of niet biologisch, pure smaken versus gefabriceerde smaken, gezond versus ongezond, zomaar even wat overwegingen die deze avond aan bod komen. Bewust keuzes, bewust genieten. Tijdens deze avond nemen wij je mee langs de diverse eetmomenten gedurende de dag, en leer je aan de hand van achtergrondinformatie, tips en tastings wat de invloed van voeding is op welzijn&gezondheid, lekkere en verantwoorde keuzes te maken en tips&recepten voor meer smaak en gemak.

Wil je meer weten over de inspiratieavond Mindful Eten? Klik even door en vindt hier alle nodige informatie. Lijkt het je leuk om deel te nemen? Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar op de volgende data: donderdagavond 26 maart, 09 april en 23 april. Aanmelden gaat heel gemakkelijk via deze link.

 • Kosten: €25,00 p.p. (inclusief hapjes en drankjes)* Deelname geeft je 10% korting op het assortiment Bio Genieten & Food Love and Happiness op deze avond!

poster mindful eten Een aantal weken terug was ik voor een carnavalsfeestje in Amsterdam (jep. carnaval. laten we daar verder maar niet over praten). Het werd een feestje tot in de late uurtjes, dus er moest overnacht worden. Al langere tijd wilden we eens in het Qbic hotel overnachten, een hotel met locaties in Londen en Amsterdam.

Qbic wil een nieuwe hotelervaring bieden: een modern hotel waar de basics uitstekend zijn. Een vlekkeloos geluidsdichte kamer, een overheerlijk bed (Hastens of Eastborn), een krachtige watervaldouche en gratis wifi. Qbic maakte de verwachting op deze punten meer dan waard. Heerlijk zo’n schone, moderne kamer. Hoe strakker, hoe beter in mijn ogen. De badkamer was ook heerlijk modern (wel open, met open toilet, bye bye privacy, hello noises), en die douchekop? Mag die mee naar huis?
Het Qbic Hotel Amsterdam is te vinden in Amsterdam Zuid, bij het WTC, direct naast het station. Geen loopafstand tot het centrum dus, wel met alle gemak binnen een aantal minuten met beide voetjes weer terug in de drukte.

qbic1 qbic2 qbic3 ” You can’t buy happiness, but you can buy coffee. And that’s pretty much the same thing” 

Een abonnement op koffie? Wie wil dat nou niet. Elqava koffie biedt je de mogelijkheid om elke maand van de meest unieke koffiemerken op aarde te genieten. Je kiest het abonnement dat bij je past en ontvang elke 4 weken een selectie van 3 soorten koffiebonen. De Starters Box kost €13,95; voor €17,95 heb je de Expert Box. De boxes passen gewoon door de brievenbus, fijn!

Win! Ik mag 1 van jullie kennis laten maken met Elqava en heb dus 1 box te vergeven. De box bevat de volgende koffievariaties:

 • Kenya Zahabu: black currants, silky mouthfeel, vibrant acidity, berry flavour, long aftertaste
 • Cafe Cubano, Gourmet Roast: Mild nutty flavour, chocolate tones ans sweet hints of figs
 • Light Roast: Predominant red fruit, raspberry and white tea notes

Meedoen? Simpel! Like deze post op Facebook en laat hieronder in een reactie weten dat je mee doet.

Zondag 15 maart kies ik een winnaar, het pakketje komt dan zo snel mogelijk jouw kant op!

DSC00366-1024x768

Nog meer favourites?

 • Lieve, inspirerende Laura (whatabouther) schreef deze prachtige post, over dicht bij jezelf blijven. Knap mens, van binnen en buiten!
 • Quinoa sushi. Wait what? Ja, quinoa sushi. Ik maakte sushi voor Love My Salad eens in een geheel ander jasje. En het was lekker!
 • Infifteenseconds geeft je in filmpjes van 15 seconden de mooiste sfeerimpressies van de meest prachtige plekken ter wereld.

14 comments on “Mondays Favourites”

  09/03/2015

  Zo trots op jou met je mindful eten! Echt supertof! En wauw wat een leuk hotel! <3
  P.s. ik doe mee, superleuke winactie!

  Reply:

  09/03/2015

  Aah dat is lief, super leuk om te horen! En leuk dat je meedoet!


  Jantine
  09/03/2015

  Leuk, zo’n post met allemaal verschillende leuke dingen 🙂
  Ik doe graag mee aan de koffie-winactie, die smaken klinken zó goed!
  Groetjes, Jantine

  Reply:

  09/03/2015

  Leuk dat je meedoet Jantine!


  09/03/2015

  Goed bezig hoor! Blijf erbij dat het echt heel leuk is om te zien hoe een blog zich kan ontwikkelen. Succes in ieder geval en heel veel plezier ervan! Mensen mogen best bewust gemaakt worden op dit onderwerp.

  X

  Reply:

  13/03/2015

  Dankjewel, blijft een mooi compliment!


  09/03/2015

  Die Quinoa sushi is een leuke tip. Lijkt me heerlijk en is veel voedzamer dan sushi met sushirijst (waar vaak suiker inzit om het lekker te laten plakken…weten veel mensen niet). Gr. Astrid

  Reply:

  13/03/2015

  De sushirijst plakt zeker beter, maar voor deze sushivarianten werkt de quinoa prima!


  13/03/2015

  Jaaaa, IM IN! En zooo super gaaf dat je de mindfull eten workshop geeft, echt top!

  Reply:

  14/03/2015

  Leuk dat je mee doet! =)


  Lies
  14/03/2015

  Goede tips, dankje!! Ook zo handig, dat je koffie met zo`n abonnement nooit meer op is 🙂 (want dat gebeurt mij helaas nog wel eens 😉 ).
  Ik doe graag mee!

  Reply:

  14/03/2015

  Precies Lies, dat voorkom je hier zeker mee! En leuk dat je mee doet! =)


  maartje
  14/03/2015

  Wat een interessante workshop, jammer dat ik op dit moment niet woonachtig ben in NL anders was ik graag gekomen! Bewust genieten van wat er op je bord ligt en de herkomst ervan weten vind ik erg belangrijk.

  Quinoa sushi was voordat de quinoa zo schaars was een groot favoriet van mij (afgekeken van mynewroots) nu maak ik het ook wel eens met gierst.

  Ik zou graag mee doen aan de winactie want ik denk dat ik hier mijn ouders, die grote koffieliefhebbers zijn, erg blij mee zou kunnen maken.. 🙂 Ik kom met Pasen naar NL en het zou leuk zijn als ze dan kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie aan het paasontbijt!

  Reply:

  14/03/2015

  Wat leuk, jouw enthousiasme Maartje! Het is iets na Pasen, maar mocht je nog in Nederland zijn dan hebben we de donderdag na Pasen ook een inspiratievond (09 april), je bent van harte welkom!
  En leuk dat je mee doet met de winactie, elke koffieliefhebber zou hier blij van worden, dus jouw ouders ongetwijfeld ook!