Foodblogswap: stoofpeertjes | Food Love and Happiness
24 februari 2015

stoofpeertjesbkfbs Vorige maand heb ik de Foodblogswap vanwege drukte aan me voorbij laten gaan, dus ik vond het extra leuk om deze keer weer mee te doen.

Tijdens de Foodblogswap wordt je uitgeloot om te koken van een andere blog. Hiermee kom je recepten tegen die wellicht buiten je comfortzone vallen, wat juist extra leuk is! De bedoeling is dat je een eigen twist aan het oorspronkelijk gerecht geeft.

Ik mocht koken van de blog Great Little Kitchen, waar het uitgangspunt is dat je ook lekker kunt koken in een kleine keuken zonder luxe apparatuur. Fijn, want zeg nou zelf, de meesten van ons moeten het ook gewoon met een klein keukentje doen toch?

Mijn keuze was al snel gemaakt: de stoofpeertjes moesten het worden. Mijn moeder maakte dit ‘vroeger’ altijd, heerlijk. Eenmaal uit huis kocht ik zo af en toe een pot uit de supermarkt, maar dat kan natuurlijk lekkerder. Aangezien mijn to-do-kooklijst van nog nooit geprobeerde recepten véél te lang is, was ik aan stoofperen nog nooit toegekomen. Dus, zo gezegd, zo gedaan.

Een grote portie peren schillen, alle smaakmakers op het vuur en lekker stoven maar. Super simpel, foolproof 😉

Benodigdheden
1 kg stoofperen
2 glazen rode wijn
250 ml rode bessensap
100 gr suiker
1 kaneelstokje
2 vanillestokjes, in de lengte ingesneden

Bereiding
Schil de peren met een dunschiller, maar laat ze wel heel. Zet een brede pan op het vuur en schenk hier de bessensap en rode wijn in. Voeg de suiker toe en verwarm het geheel af en toe roerend door, tot de suiker is opgelost. Voeg nu het kaneelstokje en de 2 vanillestokjes toe en zet als laatste alle peertjes naast elkaar in de pan.

De peertjes dienen zoveel mogelijk onder het vocht te staan. Indien dit niet het geval is, moet je tijdens het koken af en toe bijdraaien.
Plaats het deksel op de pan en stoof op zacht vuur in zo’n 2 uur gaar. Afhankelijk van de dikte/grootte van de peren duurt het iets langer of korter. De peertjes dienen lekker zacht en dieprood van kleur te zijn.

DSC00464-1024x768 Meer foodblogswap? Eerder maakte ik al deze lekkere spelt-vijgen crumble, en deze pizza’s ‘from scratch’ Margherita en mozarella, balsamico en veldsla

Geplaatst in → Desserts, Food, Foodblogswap

2 comments on “Foodblogswap: stoofpeertjes”