Mondays Favourites | Food Love and Happiness
26 januari 2015

rhn Rotterdamse Hotelnacht
Vorig weekend bracht ik weer eens een bezoekje aan m’n geliefde Rotterdam. Ik was met introducee aanwezig tijdens de Rotterdamse Hotelnacht. Een nieuw initiatief, bedoeld als visitekaartje voor de stad. Véél hotels deden mee en gedurende de avond was er een leuk programma waar je langs kon ‘hoppen’. Van een Rooftop Winter BBQ, tot aan cocktails shaken, uitgebreid dineren of genieten van een avondje Jazz. Wij wilden ons ook niet beperken tot één activiteit en hebben onze avond (en nacht) gevuld met meerdere stops door Rotterdam (zowel binnen als buiten het programma van de Rotterdamse Hotelnacht).

Zo startten wij bij het officiële openingsmoment bij het Hilton, geheel in stijl met een glaasje champagne en oesters. Ok, to be honest: oesters zijn niet mijn ding. En ik heb me niet beperkt tot 1 glaasje champagne. Maar dat geheel terzijde.

Van het Hilton door naar Stroom, snel inchecken en vervolgens door naar het dak voor de Rooftop Party. Ja het regende steeds een beetje, en het was erg koud, maar gezellig was het zeker!
(voor mij) onverwacht deed de boyband Romeo (ken je ze nog?) een optreden, heel erg leuk (sorry, ik houd van de 90’s en boybands). De DJ nam het vervolgens over en wij hebben flink wat dansjes gemaakt. Barblog verzorgde hier de cocktails, die er niet alleen als plaatjes uitzagen, maar ook erg lekker waren!

Hilton

Hilton

Van Stroom door naar Nhow Hotel, voor het volgende drankje. Nhow zit net over de Erasmusbrug. Qua sfeer niet mijn favoriet van de avond. Doe mij maar een dansend feestje in plaats van een kletsend netwerk feestje. Dus op naar King Kong Hostel! Wetende dat het programma van de avond al voorbij zou zijn, maar toch even een snel een bezoekje brengen om mijn vriend te laten zien hoé leuk dit hostel is (lees hier meer over hoe leuk King Kong Hostel is).  De Witte de Withstraat is op zich al super gezellig, dus wij bleven hier nog even hangen en gingen door naar NRC café, waar de lengte van de rij buiten al aangaf hoe druk het er op de dansvloer was.
Op naar Bed, een club naar mijn hart. R&B, Urban, latin, alle deuntjes waar ik van houd. Ik hoef je niet uit te leggen dat we hier de nodige uurtjes gemaakt hebben.

Een kleine tip op culinair gebied? Ik ben geen groot vleesliefhebber, maar de geur van een goed stukje gegrild vlees doet ook mij wat. Slim als ze zijn, staan Meatlovers met een leuke foodtruck precies voor de ingang van Bed. Ook ik kon een megagrote hamburger niet weerstaan, en man oh man, wat was ‘ie lekker.

Stroom
Wij boekten er een nachtje bij hotel Stroom bij. Prachtig hotel, met de oude elementen van de elektriciteitsfabriek die het vroeger was nog steeds goed zichtbaar, in een heel modern jasje. Wij sliepen in een studio met een héérlijk bed (mag ik die thuis ook?) met vanuit bed direct uitzicht op de ‘open’ designdouche, enkel afgescheiden door een klein glazen wandje. De douchekop was een moderne pijp waar het water met heel veel kracht uitkwam, heerlijk dus. Zelf hebben wij ontbeten bij Picknick, maar niet omdat je bij Stroom niet terecht kan voor een goed ontbijtje. Stroom biedt volop mogelijkheden voor een lekker ontbijtje of stoere urban gerechten in de Brasserie.

collstroom

Love My Salad
Vanaf deze maand ben ik aangenomen bij Love My Salad, een wereldwijd platform waar, zoals de naam al doet vermoeden, alles draait om salades en groenten. Ik laat met mijn gerechten voor Love My Salad zien dat gezellig tafelen ook met groenten en lekkere salades kan. Mijn 1e gerecht kwam afgelopen vrijdag online: deze easy peasy kikkererwtenburgers met geroosterde groenten uit de oven en een frisse limoen-avocado dip. Het volledige recept vind je hier. Klik even door naar de site en like de Facebook-page van Love My Salad om niets te missen!

Groenteburgers

I wish someone told me too
Suus van Food Bandits deelde onlangs een prachtige tekst (die zij weer via For the Love of Pie had gevonden, fijn hoe bloggers elkaar kunnen inspireren). Mooie woorden die ik erg herkenbaar vind en jullie niet wilde onthouden :

“Nobody tells this to people who are beginners, I wish someone told me. All of us who do creative work, we get into it because we have good taste. But there is this gap. For the first couple years you make stuff, it’s just not that good. It’s trying to be good, it has potential, but it’s not. But your taste, the thing that got you into the game, is still killer. And your taste is why your work disappoints you. A lot of people never get past this phase, they quit. Most people I know who do interesting, creative work went through years of this. We know our work doesn’t have this special thing that we want it to have. We all go through this. And if you are just starting out or you are still in this phase, you gotta know its normal and the most important thing you can do is do a lot of work. Put yourself on a deadline so that every week you will finish one story. It is only by going through a volume of work that you will close that gap, and your work will be as good as your ambitions. And I took longer to figure out how to do this than anyone I’ve ever met. It’s gonna take awhile. It’s normal to take a while. You’ve just gotta fight your way through.”

― Ira Glass

Geplaatst in → Monday's favourites, rotterdam

6 comments on “Mondays Favourites”

  26/01/2015

  Wow wat een toffe dingen zeg! Het hotel Stroom ziet er prachtig uit en je burgers zien er heerlijk uit die wil ik snel een keertje maken.


  26/01/2015

  De zelfgemaakte groenteburgers zien er heerlijk uit, snel uitproberen 🙂


  01/02/2015

  Aah dat klinkt allemaal zo leuk! (en zo ziet het er ook uit ;-)). Wat leuk dat je voor Love my salad aan de slag bent! <3


  02/02/2015

  Namnamnam, je burger ziet er nommable uit!


  Dionne
  10/04/2015

  He wat leuk! Je hebt een nieuwe vriend lees ik hier? Wij zijn nieuwsgierig!!

  Reply:

  13/04/2015

  haha leuk jouw enthousiasme =) Hij staat op de foto;)