Mondays Favourites | Food Love and Happiness
5 januari 2015

Mensen! De 1e maandag van 2015 zit er alweer op. Na een aantal dagen héérlijk luieren en geen (ok bijna geen) verplichtingen zo aan het einde van 2014, was het vanochtend toch wel weer ff lastig hoor. Maar we zijn er weer! Met frisse energie en de juiste mindset.

Eigenlijk ben ik niet zo van de goede voornemens, maar dit jaar heb ik er zomaar een heleboel! Alles omvattend moet ik de dingen wat meer gestructureerd gaan aanpakken. Ik ben geen chaoot, eigenlijk alles behalve dat, maar ik moet van mezelf altijd alles, en vooral ook tegelijkertijd. Op alle vlakken actief zijn blijkt niet zo effectief, en zeker voor mij niet de juiste aanpak (bewijst zich keer op keer). Tijd dus om de boel te gaan plannen! Plannen met het idee dat ik buiten de geplande momenten ook niet aan deze dingen hoef te denken, één ding tegelijkertijd en rust wanneer rust verdiend is.

Aan de planning ben ik nog niet toegekomen – zegt genoeg – , maar onder andere op het lijstje:

 • Vernieuwde blog: nieuwe naam, nieuwe lay-out
 • Nieuwe huisstijl, met name voor producten, in lijn met de nieuwe lay-out
 • Inschrijven bij de Kamer van Koophandel
 • Assortiment uitbreiden
 • Een georganiseerde, overzichtelijke webshop openen
 • Een bedrijfsplan opstellen, om die droom van ooit voor mezelf beginnen nu toch echt (écht) eens te concretiseren
 • Spiegelreflex camera aanschaffen + verschillende leuke workshops fotografie en foodstyling volgen
 • Vooruit bloggen: mezelf eíndelijk eens aanleren minstens 1-2 weken aan blogposts klaar te hebben staan
 • Sporten! Lekker het zwemmen vroeg in de ochtend weer oppakken
 • M’n eetpatroon weer richting detox omzetten: minder streng (wel koffie, wel af en toe een broodje en koemelk), maar meer groente, fruit en salades en minder suiker op het menu
 • Starten met de cursus mindfulness die al sinds het voorjaar 2014 op me ligt te wachten

Genoeg te doen dus! Hoe zit dat bij jullie? Zijn er goede voornemens?

Wil jij net als ik weer iets meer op de gezonde tour? Dan heb ik wat leuks voor je! Eerder schreef ik al een review over één van de kookboekjes van de 100% Suikervrij reeks (100% Suikervrij Drinken). De 100% Suikervrij Sugar Challenge Afslankspecial ligt nu in de schappen: een ‘afslankboekje’ ontwikkeld vanwege het grote succes van de andere 100% Suikervrij boeken. Geen dieet, nee, gezond eten is het antwoord!
100% Suikervrij Sugar Challenge Afslankspecial is een boek vol met de do’s en don’ts voor iedereen die graag een gezond gewicht wil bereiken zónder het volgen van een dieet, aangevuld met variatierecepten. Want zeg nou zelf: is diëten het antwoord? In mijn ogen niet! Lastig vol te houden en áls er resultaten zijn is het vaak van korte duur. We gaan heus niet ons hele leven een chipje of glas wijn afslaan toch? Een juiste balans en gezond eetpatroon is het belangrijkst. Lekker eten, maar bewust en gevarieerd eten.

100% Suikervrij Sugar Challenge Afslankspecial
Carola van Bemmelen & Sharon Numan

 • 100% Suikervrij Sugar Challenge Afslankspecial winactie

Ik mag éénmaal dit leuke boek weggeven aan één van mijn lezers. Wil je kans maken? Laat hieronder in een reactie weten dat je meedoet! (natuurlijk zou ik het leuk vinden om te lezen wáárom). Ik maak de winnaar zondag 11 januari bekend.

coll Naast alles wat er op bovenstaand lijstje vermeld staat, wordt er op dit moment ook hard gewerkt aan de ontwikkeling van Food Love and Happiness. Uitbreiding van het assortiment en een hele leuke samenwerking met een biologisch partner. We zijn nog volop in de gespreks- en planfase, maar denk aan de biologische variant van bijvoorbeeld de Quickbread, Brownies in a Jar, Granola, en meer. Ook zullen we de interactie met de klant en lezer opzoeken, door leuke workshops en/of proeverijen. Maar daarover later meer!

Afgelopen maand was ik jarig (heb een hele fijne dag en onwijs leuk verjaardagsfeestje gehad) en ik heb mezelf getrakteerd op een nieuwe telefoon. Na 1.5 jr met een Samsung met een volledig gebroken scherm te hebben gelopen, was het wel eens tijd. Over (of weer terug) naar de Iphone. Onvoorzichtig als ik kan zijn, moest m’n mooie nieuwe baby;) deze keer toch echt wel in een veilig jasje gestoken worden. Via CaseApp zocht ik een mooie met marmerlook uit. Niet alleen ik blij, maar ook jou mag ik blij maken!

 • CaseApp winactie

Eén van m’n lezers mag ook zo’n leuk, hip, zelf ontworpen hoesje uitzoeken. Op het Instagram account van CaseApp vind je volop inspiratie. Neem eens een kijkje en laat me in een reactie hieronder weten dat je mee doet! Ik maak de winnaar zondag 11 januari bekend.

DSC00392

Geplaatst in → Monday's favourites, Personal

30 comments on “Mondays Favourites”

  05/01/2015

  Mooie maar ook grote en veel voornemens! Kleine stapjes zijn ook goed! Spannende dingen, webshop, kamer van koophandel, maar ZO leuk! Dat detoxen moet ik nog ook maar eens een keer gaan doen, die mindfullness workshop lijkt me ook heel interssant!

  Reply:

  06/01/2015

  Ja toen ik ze eenmaal hier online had gezet, merkte ik ook dat het al met al grote én veel voornemens zijn. En dat is juist mijn aandachtspunt haha, niet altijd alles willen. Vandaar de noodzaak voor een goede planning;)


  05/01/2015

  ik heb de afgelopen tijd regelmatig je blog bekeken voor een nieuwe update en yay, het is me er eentje hoor, VOL met mooie plannen 😀
  Ik ben ontzettend excited voor je en ook heel erg benieuwd! Een cursus foodfotografie staat ook nog op mijn lijstje om te doen. Naast nog tig andere dingen die ik wil haha. Daarin ben ik net zoals jou, zoveel plannen altijd 😉

  Ik maak graag kans op het suikervrije boek. Ik ben recentelijk tot de conclusie gekomen dat ik steeds minder tegen suiker kan (ookde gezonde soort) en het zit verstopt in zoveel dingen! Daarnaast probeert mijn moeder me ook steeds te motiveren om het nog meer te minder dus dit boek zou een goede hulp zijn. Zeker na de glutenvrije oliebollen die ik met O&N heb gehad 😛

  Nieuwsgierig naar alles wat gaat komen chick, hierbij een enthousiaste high five!

  Reply:

  06/01/2015

  Leuk om te horen lieve Liliane, het duurde ff voordat er weer een update kwam he;) Maar ook hier aandachtspuntje voor mezelf: het komt wel wanneer ik er tijd voor heb, bloggen is en blijft toch een beetje hobby (ondanks mijn plannen/dromen), dus soms moet het net iets langer wachten;) Leuk dat je meedoet met de winactie, en een dikke high five terug!


  Quiette Kats
  05/01/2015

  Jaaa ik doe heel graag mee met de winactie! Super leuk dat zelf ontworpen hoesje 🙂


  Nicole
  05/01/2015

  Allereerst de happy wensen en dat er zoveel mogelijk uit mogen komen voor je, lieve Danielle!! Uiteraard doen Bas en ik mee met de winactie voor het mooie receptenboek 100% suikervrij. Na mijn operatie zo’n 3 jaar geleden en constatering van ernstige vorm van endometriose en daar bovenop giga jeuk die 2 jaar geleden plots startte, zijn we hier al langer bezig met zeer verantwoord en gebalanseerd eten. Het blijft ook in 2015 een gediciplineerd motto: Weet wat je eet! Het receptenboekje is een welkome ondersteuning voor het doorzetten en de altijd 100% inzet van mijn manlief:) Lfs, Nicole

  Reply:

  06/01/2015

  Wat een lieve reactie! Voor jou, Bas en de kids niks minder: een goed 2015 gewenst! Leuk dat jullie meedoen, en als ik dat zo lees is het boekje zéker welkom bij jullie. Wat een omslag zo met die gezondheidsklachten, maar de spirit zit er volgens mij bij jullie wel in. Goed bezig!


  05/01/2015

  Mooie voornemens/doelen! Dat wordt flink aan de slag dus het komende jaar voor jou, maar wel een erg leuk vooruitzicht!


  05/01/2015

  oooh zo spannend, ik ben ZO benieuwd welke naam etc! Je had al zoveel leuke plannen tijdens onze date, helemaal leuk en ben nu al enthousiast! Kanjer! En die droom van voor jezelf beginnen… is dat je blog + webshop… of die andere hele grote droom ;-)!? Ik doe erg graag mee voor het boek! Omdat ik geïnteresseerd ben in hoe en wat zonder suiker!

  Reply:

  06/01/2015

  Ja ik was er al helemaal uit he, over m’n nieuwe stijl+naam. Nu helaas ff een hobbel op de weg, maar eens rustig bedenken hoe nu verder. En wat betreft die droom…het is een beetje van beide! haha. De één is lange termijn (denk ik/verwacht ik), maar in de tussentijd ben ik natuurlijk al druk bezig met van alles, bestellingen, blog, etc. Dat laatste wil ik graag ook in een andere vorm, dus korte termijn en lange termijn plannen! 🙂


  05/01/2015

  ik wilde natuurlijk met mijn nieuwe blog reageren… hahaha. Ging al vaker mis deze week.

  Reply:

  06/01/2015

  haha ja is nog ff wennen he;)


  05/01/2015

  Wat een mooie plannen! En spannende ook. Stoer! Waar ga je die cursus mindfulness doen? Lijkt mij ook heel interessant en leerzaam.

  Ik doe trouwens graag mee met de winactie. Ik wil het boek winnen voor mijn zusje. Zij kijkt al zo lang naar de 100% boeken, maar heeft tot nu toe nog steeds geen boek gekocht. Hiermee kan ze dan eindelijk de challenge aangaan.

  Reply:

  06/01/2015

  Ik heb een cursus mindfulness thuis liggen, soort van ‘zelfstudie’. Een bekende van me heeft deze cursus vanuit haar werk bekostigd gekregen (zit nogal een prijskaartje aan de ‘echte’ cursussen), en ik heb haar werkboek etc over kunnen nemen. Ben heel benieuwd!


  Vanessa
  05/01/2015

  Wow,

  Daan, go go go gooooo! Gaan met die banaan en af en toe stoppen, ademen en genieten. Vooral van lekker eten 😉
  Ik vind dat hoesje superleuk en heb ook een iphone. Mijn huidige hoesje is n btje versleten dus t zou supergoed van pas komen.
  liefs,

  Reply:

  06/01/2015

  En jij ook go go goooo Vanes, lekker samen knallen dit jaar!? En dan ook iets vaker meeten om te genieten van dat lekkere eten?;)


  06/01/2015

  Wat een plannen en energie 🙂 Ik ben benieuwd wat er komen gaat!
  Maar 1 puntje: kan jij nog wat leren van food-styling dan?

  Reply:

  06/01/2015

  Dat is veel te lief van jou! In míjn ogen heb ik zeker nog een heleboel te leren. Maar ik ben dan ook streng voor mezelf;)


  06/01/2015

  Ha die Daniëlle, wat ben je toch lekker enthousiast! Fijn die energie, lekker mee doorgaan! Tot gauw.
  Liefs, Astrid


  08/01/2015

  Wat een leuke plannen allemaal zeg! 🙂 Ik ben heel benieuwd!

  Ik zou ontzettend graag het boek winnen. Ik ben op dit moment met mijn 7e dag suikervrij eten bezig en ik kan zeker wat variatie- en kooktips gebruiken!

  Geniet van 2015 meid! liefs X


  Kimberly
  08/01/2015

  Ik doe heel graag mee voor het boek! Ik heb het basisboek al, omdat ik na mijn examens graag aan de challenge wil beginnen (leek me iets te moeilijk tijdens de examens, omdat ik alles nog moet uitzoeken enzo), dus dit boek zou een ideale aanvulling zijn! Zeker met al de receptjes die er in staan!


  08/01/2015

  Leukerd! Ik ben ZO benieuwd naar je plannen & je nieuw blog en naar hoe het met je gaat, het is echt tijd voor een theetje! <3

  Reply:

  09/01/2015

  Andere leukerd! Ja slecht zijn wij, komt er niet van he. Zeker even plannen, gezellig bijkletsen!


  Saskia
  09/01/2015

  Leuk! Je hebt een flink to do lijstje gemaakt! 😉
  Ik doe graag mee met de winactie om nog meer te weten over Food, heel graag het boek!


  11/01/2015

  Wat een spannende dingen allemaal! Zo blij voor je 🙂 Die cursus mindfulness wil ik ook gaan doen. En dat meer structureren kan ik ook wel gaan leren 😉 Oh en vooruit bloggen is ook een goeie. Pff, misschien had ik ook geode voornemens moeten maken haha!

  Reply:

  12/01/2015

  haha kan altijd nog;)


  11/01/2015

  Mooie plannen voor ’t nieuwe jaar. Ik wens je veel geluk, succes & vooral plezier. Maak er een te gek jaar van!

  Reply:

  12/01/2015

  Dankjewel Marcella! 🙂


  18/01/2015

  Mooie voornemens meid! En zo jammer van je blognaam.. zo flauw. Ik hoop dat je dit jaar je droom kan laten uitkomen, ik gun het je. Tot gauw?


  15/06/2015

  […] maar ik ben toch wel trots op al het werk wat ik dit jaar al verzet heb. Mijn lijstje met ‘voornemens‘ zag er begin dit jaar zo […]