Monday’s Favourites | Food Love and Happiness
1 december 2014

Ik kan het haast niet geloven, maar de laatste Monday’s Favourites dateren alweer uit juli en september. Hierin liet ik jullie zien hoe leuk North Sea Jazz dit jaar ook weer was en vertelde ik jullie over het ontslag wat ik genomen heb (van één van mijn banen), mijn fijne tripje naar Sicilië en jullie hebben mijn detoxmaand (oktober) kunnen volgen (zie weekupdate 1, 2, 3 en 4).  Vandaag is het alweer de eerste van december, de tijd vliegt! En er is een boel leuks te vertellen.

Zoals jullie van me gewend zijn, neem ik jullie in de Monday’s Favourites mee langs een aantal fijne dingen van de afgelopen tijd. Gewoon om die nieuwe week met positiviteit en extra energie te starten. Mijn weken hebben de laatste tijd echt in het teken van bloggen en gezellig koken gestaan. Van een kookworkshop met collega’s op naar Amsterdam voor een leuk bloggersevent en workshop bij Instock om later die week weer op te reizen naar Amsterdam voor een gezellig kookdagje met 11 andere foodbloggers.

Alsof dat nog niet leuk genoeg was, besteedde ik afgelopen zaterdag in Nijmegen, want lieve Anouk wilde mij, Evey en Michelle laten zien hoe leuk Nijmegen is. De zaakjes die we bezochten waren al net zo enthousiast als ons over het idee eens een andere stad dan steden uit de Randstad op de kaart te zetten. Anouk bezorgde ons een op en top verzorgde dag, met koffie, veel lekkers, een heerlijke lunch en vervolgens gezellig tafelen bij haar thuis. Dat bloggersleven is zo slecht nog niet.

@anouk

 • Blogger2meet

Eerder deze maand was ik uitgenodigd voor de Blogger2meet, een initiatief opgezet door Sesanne en Ianna om, precies zoals de naam al doet vermoeden, de persoon achter de blog te leren kennen. Een leuk groepje bloggers komt bij elkaar tijdens een leuk event, workshop of bijvoorbeeld een lekkere lunch. Ditmaal werd er een kookworkshop georganiseerd bij Instock restaurant op het Westergasterrein. Ik had al vaker iets over het restaurant gelezen en was héél erg benieuwd. Tuurlijk wilde ik hier bij aanwezig zijn! Ik kan je vertellen: ik ben groot fan. Goed concept, prachtige uitvoering.
Instock is het 1e restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. Instock haalt ’s ochtends (gratis) de oogst van de dag op (reststroom wat anders weggegooid zou worden omdat het niet meer verkocht kan worden), moet hier direct een leuk menu bij verzinnen en hup aan de mise en place. Later meer over Instock, maar ben je nu al benieuwd naar meer (snap ik), klik dan ff hier.

De workshop van Blogger2meet was georganiseerd in samenwerking met Farm Brothers, je weet wel, die jongens die de speltcracker op de markt brachten. Onwijs leuke mannen, met het hart op de juiste plek en genoeg enthousiasme om mij er van te overtuigen dat we nog wel meer van hen gaan horen.
Aangezien het all about the crackers was die avond, was het aan ons de opdracht om met de oogst van de dag lekkere dips te gaan maken. Samen met Vanessa stortte ik me op onze frisse rode salsa van tomaat, paprika, een rood pepertje en meer lekkers. Ondertussen hier en daar een glaasje prosecco en vooral veel gezelligheid.
Bedankt Sesanne en Ianna, en natuurlijk Farm Brothers en Instock voor de goede organisatie, inspiratie en leuke avond!

coll1

 • Foodies koken samen

Het leukste aan bloggen? Geloof me: echt niet al dat lekkere eten (hoewel het hoog scoort), en ook niet de gratis spullen die je krijgt. Het leukste aan bloggen zijn toch echt mijn collega-bloggers. Zet ons samen in een ruimte en het wordt hoe dan ook gezellig.

coll2

Lieve Vanessa en Diane, beide dames met een prachtige foodblog, hadden het leuke idee om een kookdag voor bloggers te organiseren. Niet te groot, gewoon gezellig, maar wél goed aangepakt. Zo gezegd, zo gedaan.
Ze huurden Kookstudio Keizer Culinair af, hadden een práchtige tafel gedekt en een leuk menu bedacht. Of beter gezegd: mooie ingrediënten gekocht en richtlijnen uitgezet voor een menu. Het daadwerkelijke menu moesten we natuurlijk zelf verzinnen, een beetje zoals in Masterchef.
Diane had een ‘kleine’ verrassing voor ons: ze kwam met een mega octopus aanzetten. Geweldig! Ik had er nog nooit mee gewerkt, laat staan 1 aangeraakt. Een beetje eng was het wel, maar super leuk om dit eens te zien en te proeven. We hebben de octo voor ruim een uur in goed gezouten water gekookt, zodat het vlees goed mals was. Na het uur koken vond ik het persoonlijk nog wat muf ruiken, natuurlijk moest de octo daarna op smaak gebracht worden en verder verwerkt worden in een gerecht. Het resultaat? Prachtig! En lekker.

coll2

Benieuwd naar meer?  Neem een kijkje onder #foodieskokensamen op Instagram, hier vind je al onze kiekjes. Vanes en Diane: ontzettende bedankt voor de goede organisatie, had a blast!

 • Sid en Liv

Anouk nam ons mee naar Sid en Liv, een leuke lunchroom in Nijmegen waar een gezellige, huiselijke sfeer centraal staat. Ik vond het vooral ook een creatief zaakje, met grappige verlichting en een gezellig behangetje. Het leuke aan Sid en Liv is dat alles wat je ziet te koop is: waar je uit drinkt, waar je mee eet, waar je op zit. Voorin de winkel is er nog een leuk assortiment aan kaartjes, papierwerk en andere leuke diy-items. Afgelopen weekend was het er veel te koud voor, maar Sid en Liv heeft ook een hele leuke binnentuin. Met mooi weer zeker even een bezoekje brengen dus!

Sid en Liv heb je ongetwijfeld al voorbij zien komen op een aantal andere blogs (Marlous tipte ‘em bijvoorbeeld al eerder (en werkte er zelfs een tijdje). Wat wel leuk is om hier nog bij te vermelden is dat Sid en Liv vanaf 15 januari start met een nieuw concept: Vänner (vrienden in het Zweeds). Sid en Liv sluit ’s avonds de deuren en op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je met vrienden terecht bij…precies: vrienden (Vänner). Een 3-gangendiner kost hier slechts €25 en wisselt wekelijks. Kijk voor meer informatie op Vänner.

coll3

 •  Plaats1

Wat een pand met een prachtige voortuin zeg! Dat maakte wel even indruk. Met de kou van afgelopen weekend was buiten zitten geen optie, maar zelfs in de winter is deze tuin prachtig. We hebben al afgesproken in de zomer terug te komen voor een gezellig borreldagje in het zonnetje.

We waren van harte welkom bij Plaats1 voor een lunch. Het restaurant oogt luxe, maar comfortabel en rustig. Het heeft een open keuken (altijd fijn) en als snel zagen we een aantal mooie gerechtjes voorbij komen. Bijna allemaal namen we de doradefilet (een vervanger van de ceviche die helaas op het moment niet mogelijk was) met zoetzure komkommer, radijs en scampi in tempura. Een prachtig bordje, en zeker heel erg lekker! Als groot visliefhebber had ik graag wat meer scampi gezien, en de gehele portie had iets groter mogen zijn, maar het geheel was goed. Michelle nam de pulled pork, qua portie een veel groter gerecht (lekker vullend). Ik ben niet zo’n vleeseter en heb pulled pork dan ook altijd aan me voorbij laten gaan, maar stiekem leek het me erg lekker. Deze keer dan toch echt maar even geproefd, en inderdaad: erg lekker. Plaats1 bood ons nog hun zoete proeverij aan voor bij de koffie, en hier zaten verrassende gerechtjes tussen: het sorbetijs van stoofperen was lekker fris en zacht van smaak, de hangop was erg origineel (romig maar toch fris) en ook de cheesecake van witte chocolade was heerlijk.

Bedankt Plaats1 voor de heerlijke lunch, wij komen zeker nog eens terug!

coll3

 • Local Sunday Market

Zondag 14 december ben ik met een stand te vinden op de Local Sunday Market hier in Enschede. Deze dag viert Local Sunday Market haar 1e verjaardag, op de vertrouwde locatie (Polaroid) en dit maal geheel in kerstsferen (nóg gezelliger). Ben je in de buurt? Kom vooral even kijken! Vind ik (en de rest) gezellig!
Er moet nog énorm veel gebeuren in de voorbereiding, dus hier ga ik me op focussen. Ik neem een kleine blogpauze en ben in de week na de Local Sunday Market terug.

lsm

14 comments on “Monday’s Favourites”

  01/12/2014

  Volle weken, maar oh zo leuk!


  Vanessa
  01/12/2014

  Lieve Daan, wat was het een feestje om je erbij te hebben en ooooooh na het lezen van je stukje weer even genieten van deze leuke dag, liefs

  Reply:

  02/12/2014

  Ja he 🙂 En ook nog jouw lekkere toetje online deze week, moet ik ook nog ff een keer maken! 🙂


  01/12/2014

  Aah fijn overzichtje! En super fijn om je weer te zien zaterdag, was leuk <3

  Reply:

  02/12/2014

  Vond ik ook! Lieverd ben jij toch!


  01/12/2014

  Heerlijk en wat veel leuke dingen. En wat een mooie foto’s. Succes met de voorbereidingen voor de Local Sunday market 🙂


  01/12/2014

  Heerlijk en wat veel leuke dingen. En wat een mooie foto’s. Succes met de voorbereidingen voor de Local Sunday market 🙂

  Reply:

  02/12/2014

  Dankjewel! Er is nog veel te doen, maar het gaat ongetwijfeld ook deze keer weer goedkomen 🙂


  02/12/2014

  Wat gezellig allemaal Danielle! 🙂
  En die foto met die octopus is erg leuk!


  02/12/2014

  Ik mis je blogjes wel een beetje hoor, kijk nou wat een fijne dingen en heerlijke foto’s! Wat een leuke events heb je gehad! En uiteraard zaterdag met Michelle, Evy & Anouk. Leukers zijn jullie


  02/12/2014

  Ah dat is lief! Ik kom er ook echt te weinig aan toe de laatste weken (maanden)…need more time in a day! Hoop jou ook snel weer eens te zien btw! Nog leuke events in het vooruitzicht?


  03/12/2014

  Wat een fijne én heerlijke dingen!
  Die octopus vind ik nog steeds wel een beetje intimiderend haha 😀


  14/12/2014

  Hey, deze had ik nog niet gezien, maar wat een leuk stukje! Inderdaad, zet wat foodbloggers in een keuken en het is sowieso gezellig 🙂 tot snel weer xx


  06/03/2015

  […] en het daagt je uit nóg creatiever te denken. Meer over deze gezellig avond en workshop lees je hier.  Jullie hadden nog een post over Instock van me tegoed, maar dit leuke restaurant blijft […]