Pho 91 – Vietnamese Eatery | Food Love and Happiness
9 september 2014

coll pho 2
De Aziatische keuken is zonder twijfel mijn favoriet. Ik houd van de eenvoud: verse ingrediënten van topkwaliteit en simpele smaakmakers. Toch vind ik het één van de moeilijke keukens om uit te koken: die perfecte smaakbalans krijgen is lastig. Persoonlijk iets waar ik me nog veel meer in wil verdiepen en nog veel meer van wil leren. Oefenen, oefenen dus, en wie weet nog een paar leuke workshops (bij voorkeur in het buitenland).

Vandaag aandacht voor de Vietnamese keuken, met wel een hele fijne aanrader! Pho91 is een plek om te bezoeken wanneer je in Amsterdam bent. Pho is een klassieke Vietnamese soep, en dit is dan ook de signature dish van Pho91. Een grote kom, gevuld met een kraakheldere bouillon, rijstnoedels, verse groenten en kruiden, afgemaakt met een vulling naar keuze: een combinatie van rund, kip en huisgemaakte gehaktballetjes; alleen rundvlees of alleen kip. Ik heb de 1e en laatste variant geproefd en geloof me: beiden zijn overheerlijk! Met zo’n grote kop warme bouillon, lekkere noodles en verse smaakmakers voel ik me gelijk een stuk gezonder (wat mij betreft het ideale gerecht na een lange dag werken, tijdens een verkoudheid of op een brakke dag).

De menukaart is niet heel groot, maar waarom de klant beladen met teveel keuzes wanneer je de menukaart vult met enkel knallers? Eerlijk gezegd mag de menukaart van mij alleen de Canh Ga Chien bevatten en ik zou deze tent nog een aanraden. Die krokant gefrituurde chicken wings, overladen met een sticky gekarameliseerde vissaus, knoflook, koriander en lenteuitjes zijn to die for. En dat afkomstig van een niet vleesliefhebber zoals ik, zegt heel wat.

De menukaart bevat vooral vleesgerechten, maar met hier en daar een vegetarische optie kun je er met iedereen gezellig tafelen. Pho91 is een klein, druk en hip zaakje, en zeker een bezoek waard!

DSC09787 DSC09794 DSC09792 DSC097881 DSC09797 DSC09790 DSC098001 DSC09789
Op de foto’s: Pho 91 en Pho Ga, Cha Gio, Canh Ga Chien en de Ga Xao La Chanh.

Pho91
Vietnamese Eatery
Albert Cuypstraat 91
1072 CP Amsterdam

Afhalen is mogelijk.

Geplaatst in → Amsterdam, Hotspot, Uit eten, uitgelicht

6 comments on “Pho 91 – Vietnamese Eatery”

  09/09/2014

  Oeeeh lekker, ik houd van Vietnamees eten! Zeker een keertje langs binnenkort 🙂


  10/09/2014

  Die perfecte smaakbalans krijgen lijkt mij ook heel moeilijk! En wat een leuk tentje dit, love it! Vietnamese eten is jamm!


  11/09/2014

  Oe die ken ik nog niet! Ik ben ook grote fan van de Aziatische keuken en als ik dan moet kiezen vind ik de Vietnamese keuken toch wel echt een van de lekkerste, maar zelf koken is soms moeilijk inderdaad om helemaal goed te krijgen.
  Ik ga hier zeker een keer langs binnenkort. Ziet er goed uit!


  13/09/2014

  […] te koken zijn toch echt deze Vietnamees gefrituurde chicken wings (zie onder). Het origineel bij Pho91 was zó goed, dat ik elke variant die maar enigszins in de buurt komt wil […]


  22/09/2014

  Ik hoor hier echt alleen maar goede verhalen over. Gauw een keertje proberen 🙂

  Reply:

  23/09/2014

  Ja doen! Ik wil alweer terug!