100% Suikervrij Drinken | Food Love and Happiness
17 september 2014

DSC098081 We gaan na de review van Gezond Bakken even verder op de gezonde tour, dit maal gericht op drankjes met het boek 100% Suikervrij Drinken van Carola van Bemmelen & Sharon Numan. We weten natuurlijk allemaal dat frisdranken niet goed voor ons zijn en vol zitten met suikers. Inmiddels weten we ook wel dat vruchtensappen en zuiveldranken vaak niet zo gezond zijn als het etiket doet voorkomen, toch?

In het boek 100% Suikervrij Drinken geeft Carola van Bemmelen een duidelijke uitleg over de inhoud van deze verschillende dranken (en de gevaren hiervan).

Wist je bijvoorbeeld dat een glas Ice Tea 5.5 suikerklontjes bevat? En een blikje cola 8 suikerklontjes? Of wat dacht je van dat kleine flesje Yakult met 2 klontjes, of een flesje activa met 3 klontjes? Allemaal van die verstopte suikers, die niet goed voor ons zijn en ongemerkt de calorie-inname op een dag sterk verhogen.

Sharon Numan zorgt in dit boek voor leuke alternatieven. Het boek is overzichtelijk opgedeeld in 7 dranksoorten: frisdranken; energiedrankjes en sportdrankjes; water; melk; vruchtensappen; alcohol; koffie en thee. Het boek bevat geen foto’s, normaal gesproken vind ik dat helemaal niet prettig, een kookboek zonder foto’s, maar met deze simpele recepten kun je niet verkeerd gaan. Helemaal niet storend dus.

Met recepten voor een gezondere Sangria of Mojito, wittechocolademelkkoffie, een romige chaismoothie, of water met koffiebonen en vanillestokjes is mijn interesse gewekt. Nu ben ik al geen voorstander van zoete vruchtensappen, maar the occasional cola in de bios laat ik toch echt niet staan. En het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik ook nog wel een spreek over het drinken van een wijntje (of 5).  Thuis drink ik eigenlijk verder alleen maar water, (kruiden)thee en koffie (wel een boosdoener), dus de suikervrije drankjes zullen een mooie toevoeging zijn. Helemaal met oog op m’n detox ( oh oh, de 1e keer dat ik dit noem hier op m’n blog (makes it even more real)) een fijne aanvulling dacht ik zo!

coll suikervrij drinken Ik ben de keuken al ingedoken om een aantal recepten te testen: de bananenmelk en twee van de ‘gepimpte’ (vreselijk woord) waters: water met appel/kaneel en water met sinaasappel.

 • Appel en Kaneel-water

Ingrediënten
1 liter water
1 appel, geschild, van klokhuis ontdaan en in kleine blokjes gesneden
2 kaneelstokjes

Bereiding
Vul een glazen kan of weckpot met de inhoud van tenminste 1 liter met het water, voeg hier de appel en kaneel aan toe. Zet het minimaal 2-4 uur in de koelkast (eventueel een nachtje). Serveer koel.

 • Sinaasappel-water

* Nou moet ik eerlijk zijn en aangeven dat het oorspronkelijke recept een recept is voor grapefruitwater (nog lekkerder!), alleen had ik nog een sinaasappel thuis en vermoedde dat dat ook prima ging werken. En innderdaad: smaakt ook lekker fris!

Ingrediënten
1 liter water
2 sinaasappels

Bereiding
Vul een glazen kan of weckpot met de inhoud van tenminste 1 liter met het water. Snijd de sinaasappels in vieren.* Knijp deze een beetje uit in het water en voeg de sinaasappels nu toe aan het water. Zet het minimaal 2-4 uur in de koelkast (eventueel een nachtje). Serveer koel.

* Ik sneed 1 sinaasappel in vieren, en van de ander de helft in plakjes. De dunne plakjes sinaasappel zien er mooi uit zo aan de rand van het glas.

DSC09824
Meer suikervrij drinken? Binnenkort het recept voor de bananenmelk (zie foto 1) hier online. Ben je geïnteresseerd en wil je het boek zelf aanschaffen? 100% Suikervrij Drinken is te koop voor €19.99. 100% Suikervrij Drinken is onderdeel van de Sugar Challenge, maar is er ook los van te gebruiken. Ook in de reeks: 100% Suikervrij – het Basiskookboek; 100% Suikervrij in 30 dagen; 100% Suikervrij voor diabetici.

Geplaatst in → Drinks, Review

10 comments on “100% Suikervrij Drinken”

  17/09/2014

  Thanks for sharing, ik maak nu heel vaak water met munt en citroen (standaard in de koelkast) ik koop sindsdien geen gewone pakken sap meer want die vind ik echt veel te zoet!

  x

  Reply:

  17/09/2014

  Ja lekker is dat! Heb ik ook vaak, of als ik limoenen/citroenen overheb van het koken gaan die standaard in een fles met water 🙂


  17/09/2014

  Ja vreselijk hoeveel suiker erin zit! Ik ga je recepten onthouden, zoek wat meer variatie in water en groen thee 😀

  Reply:

  17/09/2014

  Dit boek bevat volop inspiratie Evey! 🙂

  Reply:

  21/09/2014

  Yes, sounds like a book for me!


  17/09/2014

  Heeee je gaat ook aan de detox, super leuk. Ik ben heel benieuwd hoe je eetpatroon eruit gaat zien en wat jij ervan vindt.
  Maar met die lekkere baksels en deze drankjes heb je al een goede voorbereiding! Succes

  Liefs Suus

  Reply:

  17/09/2014

  Ik ben ook heel benieuwd Suus;) Heb juist het gevoel nog hélemaal niet voorbereid te zijn, dus ga me zeker nog even verdiepen in mogelijke recepten. Leen het boek wat Maura heeft gebruikt, hier zal ik alle nodige informatie vast in kunnen vinden. Lijkt me toch echt wel pittig, voel nu al dat ik de koffie tijdens kantooruren zeker ga missen. Maar niet zeuren & doorbijten he;)


  22/09/2014

  Wat een leuke tip! Ik met mijn water en thee (okee, en wijntjes ;-)). Beetje inspiratie kan geen kwaad!

  Reply:

  23/09/2014

  Haha hier precies zo…Leuk boek hoor, maak nu meestal in het weekend een aantal soorten drankjes, erg leuk om te doen en die afwisseling is inderdaad ook wel eens fijn:)


  05/01/2015

  […] je! Eerder schreef ik al een review over één van de kookboekjes van de 100% Suikervrij reeks (100% Suikervrij Drinken). De 100% Suikervrij Sugar Challenge Afslankspecial ligt nu in de schappen: een […]