Rollende Keukens 2014 | Food Love and Happiness
6 juni 2014

rk10
Het kan je (zelfs als niet ‘foodie’) haast niet ontgaan zijn dat afgelopen weekend het food-festival Rollende Keukens plaats heeft gevonden.  Net als vorig jaar stond mijn timeline er in ieder geval vol mee: vrolijke foodfoto’s, lekkere foodpic’s maar ook dagelijks berichten over dat het terrein vol was.

Wat ooit begonnen is als een gezellig Amsterdam’s ‘buurtfeest’, is toch wel uitgegroeid tot een groot evenement waar mensen vanuit het hele land op afkomen. En wat mij betreft terecht. Geef mij lekker eten en ik ben gelukkig, maar eerlijk gezegd: niet elk food-festival vind ik even leuk. Soms draait het wat mij betreft iets te veel om de grote namen en grote merken, het zien en gezien worden. Begrijp me niet verkeerd, ik houd ook van een beetje luxe, drink graag een glas prosecco en eet graag een bord vol coquilles, maar ik doe dat net zo lief met m’n voetjes en billen in het gras dan aan een luxe bar.

En dat is nou precies waar Rollende Keukens voor mijn gevoel om draait: op een relaxte manier genieten van lekker eten. Food truck op zichzelf zorgen al voor een bepaalde laagdrempeligheid, voeg daar een groot grasveld, zon én een zonnige kade aan het water aan toe, en je hebt een succes.

Ik bezocht de Rollende Keukens dit jaar voor het eerst, maar wat mij betreft is het vanaf nu een (gezellige) traditie. Ik vond het bijna jammer dat ik niet echt (rood) vlees eet, want man oh man wat een lekkere en goede vleesgerechten zag ik voorbij komen.
Menig man kan hier zijn hart aan ophalen: vlees aan spit, Jamaicaanse barbecue, slow pulled pork, Brandt&Levi worsten…
Maar natuurlijk was er meer dan dat! Vegetarische opties, zoete lekkernijen, kreeft, vis…mijn favoriet was toch wel de heerlijk gegrilde sardines,  ik waande me zo in het zonnetje op een heuvel haast op het strand.

Velen van jullie zijn er ook geweest weet ik! Wat was jullie ervaring? En volgend jaar weer?

rk1 rk2 rk3 rk6 rk7 rk8 rk9

Geplaatst in → Amsterdam, Evenement, uitgelicht

6 comments on “Rollende Keukens 2014”

  08/06/2014

  Jammer inderdaad dat er zo veel festivals komen waar het niet meer om het eten en drinken draait, maar merken en de rest eromheen. Goed nieuws dus dat, dat bij rollende keukens niet zo is! Krijg spontaan honger op deze vroege zondagochtend van al het vlees dat ik voorbij zie komen… boy oh boy! Leuke plannen voor vandaag:)?

  Reply:

  10/06/2014

  Ja vanaf nu één van mijn favorieten hoor, ondanks de grote drukte! En zondag had ik héle leuke plannen: groot festival hier in de omgeving: super leuke dag gehad! Wat een heerlijk weertje ook he. Jij hebt ook goed genoten de afgelopen tijd zo te zien op je blog 🙂


  08/06/2014

  Ohhhh wat een fijne foto’s! Ik zou met m’n boyfriend gaan die het hele weekend vrij zou zijn, maar kon wel janken toen ik hoorde dat dat toch niet door kon gaan! Ik zag heeeeel veen instagram foto’s voorbij komen waar ik super jaloers op werd. Volgend jaar MOET ik er naartoe!

  Reply:

  10/06/2014

  Ja jammer dat jullie uiteindelijk toch niet konden. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen!


  10/06/2014

  Ik was afgelopen weekend op het trek festival. Heel vergelijkbaar, en ik herken een aantal mobiele keukentjes terug!

  Reply:

  10/06/2014

  Daar heb ik inderdaad ook veel leuks over voorbij zien komen, wil ik volgend jaar ook wel een bezoekje aan brengen 🙂