Recept van de maand: Groentepakketjes met een Aziatisch tintje | Food Love and Happiness
1 juni 2014

gp7 Geluk op een bord, echt waar. Normaliter beeld je je daar misschien een dikke, vette burger bij in, of een schaal met de meest heerlijke sushi (doe ik ook hoor), maar deze groentepakketjes kwamen toch pretty damn close. Ik denk dat het ligt aan het Aziatische tintje. Iets met sojasaus en wasabi doet mij al gauw denken aan eten bij de Japanner, zet mij een bord sushi voor en ik ben een gelukkig mens. Simple as that, works every time.

Geïnspireerd door Golubka Kitchen (geweldige recepten overigens) ging ik aan de slag met een recept voor gezonde wraps in koolbladeren. Gezien de tijd van het jaar maakte ik er een iets meer zomerse variant van, en kwam ik uit op groentepakketjes in een lekkere, frisse sla (ook nog eens budget-friendly).

Ingrediënten

Voor 4 pakketjes

4 grote slabladeren
een kopje quinoa, bereid volgens aanwijzingen op de verpakking
een kopje geraspte wortel
een kopje geraspte rauwe bieten
een kopje alfalfa
1 avocado, in plakjes gesneden
grote handvol radijsjes, in plakjes gesneden
1 el fijn geraspte gember
1 el tahin (tahin maak je heel gemakkelijk zelf)
sap van 1 limoen
1 el misopasta
1 tl honing
3 el rijstazijn
1 el sesamolie
1/4 tl zeezout

gpcoll1 Bereiding

Was de slabladeren, verwijder het eventuele harde begin van de bladeren.

Meng de quinoa met de tahin en het limoensap.

Meng nu de wortel met de gember, misopasta, rijstazijn en honing in een blender/foodprocessor tot een pasta. Voeg hier vervolgens de sesamolie en zeezout aan toe.

Leg de slabladeren open voor je neer op een snijplank. Voor het vullen van de pakketjes: verdeel een beetje van de wortelpasta, bieten, wortels, quinoa, radijsjes, avocado en alfalfa over de pakketjes. Vouw de pakketjes dicht, steek vast met een prikker.

Serveer met sojasaus en wasabi.

gp1 gp2

6 comments on “Recept van de maand: Groentepakketjes met een Aziatisch tintje”

  01/06/2014

  Een heel leuk gerecht!!


  01/06/2014

  Een heel leuk gerecht!!


  01/06/2014

  Waaaa, en ja hoor: je bent nu wel echt helemaal terug met dit lekkere recept van de maand! Klinkt echt zo lekker, vooral dat sausje erbij. Ik denk dat iedereen die dit eet gelijk vrolijk wordt als je het openmaakt er er zoveel kleur (en vast ook smaak) in zit. Enne ik zie hier heel veel detox mogelijkheden in 😉


  02/06/2014

  Ja geluk op een bord dat geloof ik gelijk. Ik vind dit een heerlijk idee ook weer eens wat anders dan rijstpapier en de mogelijkheden zijn eindeloos. Vooral de onderste foto maakt mij aan het kwijlen, gauw stoppen elektriciteit en kwijl is gevaarlijk samen.

  Liefs Suus

  Reply:

  02/06/2014

  hahaha gek mens. Doe maar niet zo gevaarlijk nee;)


  19/06/2014

  […] een courgette in huis? Rauwe courgette is heerlijk! Radijsjes over van een sushi bowl of van deze groenten pakketjes? Heerlijk zo’n fris bittertje in combinatie met de andere […]