Tarte tatin – the art of French baking | Food Love and Happiness
29 april 2014

tt1
tt3 tt2 Tarte Tatin…een titel die alleen al leuk blijft om uit te spreken. Maar deze zogenoemde Franse patisseriebijbel doet zijn na
am eer aan. Eén ding is zeker: dit kookboek vol Franse klassiekers doet uitnodigen om de keuken in te duiken. Direct. Van klassiekers die je zelf al tientallen keren hebt gemaakt, tot aan die gerechten die altijd nog op je lijstje stonden om ooit eens te proeven en natuurlijk zelf te maken.

Toegegeven, het is patisserie, dus aan zoet ontkom je niet. Maar persoonlijk nodigen de recepten voor de mooie jamtaart en pompoenflan (zie foto’s) ook uit om eens af te wijken van de originele recepten en te gaan ontdekken hoe we deze minstens zo lekker, maar toch een stukje verantwoorder kunnen maken.

Het boek is mooi vormgegeven met zijn simpele zwart/witte eenvoud, aangevuld met mooie illustraties. Logischerwijs start het boek met een aantal basisrecepten en een inleiding in verschillende ingrediënten en recepten. Zo wordt bijvoorbeeld omschreven waar het aan zou kunnen liggen dat je soufflé niet mooi gerezen is (fijn, want dit wil je natuurlijk vaker proberen) en wat de valkuilen zijn bij het maken van een meringue. Verder neemt het boek je mee langs alle klassiekers, van soesjes tot aan taartjes, van pudding tot aan koekjes.  Ik weet in ieder geval al waarvoor ik de keuken in duik: de koffiesoufflé, clafoutis (zie foto), crème caramel, Gruyèrestengels, sabayon en de pompoentaart.

tt5 tt6 tt7 tt8 tt4 Tarte Tatin

De beste recepten van de Franse patissier (Oorspronkelijke titel: The art of French baking)
Auteur: Ginette Mathiot
ISBN 9789000336692
€ 35,-
Uitgeverij Unieboek Het Spectrum

Geplaatst in → Cookbook review, uitgelicht

13 comments on “Tarte tatin – the art of French baking”

  29/04/2014

  Aaaaah, je hebt hem!! Jaloers! Op je foto’s ziet het er nog mooier uit dan gedacht… Boaz maar even duidelijk maken dat het bijna moederdag is 🙂

  Reply:

  29/04/2014

  haha knap kind als hij deze voor je weet aan te schaffen;) Maar zeker een aanrader hoor!


  29/04/2014

  Ik zag hem laatst liggen, maar had even geen tijd om te bladeren. Lijkt me een heerlijk boek!


  29/04/2014

  Nou.. te grappig! Ik werk bij de Dille&Kamille in Enschede, en vandaag kwam er een meid langs met die flyers! Een vriendin van je? Ze liggen in ieder geval op de koffietafel bij ons, en de we hebben meteen meerdere collega’s enthousiast gemaakt;)! Zelf kom ik misschien ook nog even kijken als ik de tijd kan vinden. Succes iig!

  Reply:

  29/04/2014

  Hai Els, dat is grappig! Flyers voor de Local Sunday Market bedoel je, voor aanstaande zondag? Of flyers van mijn blog? Heb zo snel even geen idee wie het geweest kan zijn, maar dat hoor ik vast nog. Bedankt voor je leuke reactie in ieder geval!


  29/04/2014

  Ah ik was al zo benieuwd naar dit boek. Ik vind het verhaal erachter en de illustraties zo mooi.
  Jammer dat het alleen zoveel suiker is, ach misschien ga ik het ooit weer eten en dan bestel ik deze!

  Liefs Suus


  30/04/2014

  Wow, dit ziet er geweldig uit zeg. Ik kende dit boek nog niet, maar alleen door de illustraties al gaat ‘ie direct op mijn verlanglijstje!


  30/04/2014

  Zooooo mooi boek! Ik heb hem ook, echt een soort vak bakbijbel. Komt helemaal goed van pas met mijn nieuwe apparaat. Enne inderdaad, geweldige naam, Tarte Tatin. Soms maak ik gewoon een tarte tatin alleen al om het woord tarte tatin te kunnen uitspreken haha 😉

  Samen een keer een taartje bakken dan maar ;)?

  Reply:

  03/05/2014

  Ja jouw cadeau, wat geweldig! Al gebruik van gemaakt? Of nog te mooi om open te maken?;) En goed plan, van dat taartje bakken;)


  11/05/2014

  Het ziet er enorm leuk uit!! Vooral de bovenste foto’s spreken me ook enorm aan. Leuke stijl! Dat taartje bakken is een goed plan! Is dat de taart die je vrijdag bakte;)? Enig nadeel vind ik de prijs… ben zo hebberig in dit soort dingen dat ik vaak wacht op de aanbiedingen, haha. Maaarr volgens mij absoluut de moeite waard!


  13/05/2014

  Oh die plaatjes alleen al vind ik ge-wel-dig. En wat een yum yum stuff! <3


  14/05/2014

  Wat een leuk boek met toffe illustraties. Ook wel handig dat ze erbij zetten waarom iets niet goed is gerezen bijvoorbeeld!


  28/05/2014

  Shame on me, ik ben hier al eventjes niet meer geweest. Lijkt me echt een heerlijk boek.
  Ik at laatst een heerlijke abrikozen tarte tatin toen we uit eten gingen als dessert <3

  Liefs