Monday’s Favourites | Food Love and Happiness
31 maart 2014

Van de verhuisdrukte naar een heerlijk relaxed en zonnig weekend. Het was hoog tijd om even bij te komen, en dat heb ik goed gedaan!
Vrijdagochtend al vroeg richting Rotterdam – mijn grote liefde, de stad van mijn dromen – met mijn beste vriendinnetje Marit voor een weekend gezelligheid, lekker eten, zonneschijn en vooral lekker rustig aan doen. Stiekem was mijn missie dit weekend om haar ook te overtuigen van de schoonheid van deze stad, en volgens mij is dat gelukt!;)

Bij aankomst via de winkelstraten op naar Picknick, waar we heerlijk hebben geluncht. Eerder raadde ik deze leuke lunchtent al eens aan, en hij is goed genoeg voor een 2e (of 3e, 4e…) bezoek. Een mooi minimalistisch, modern interieur, leuke bediening en vooral goed eten.

coll1

Ik was uitgenodigd voor de Grand Opening van het King Kong Hostel aan de Witte de Withstraat (over het hostel zelf ook niks dan lof! Benieuwd naar mijn review? Klik dan even hier), waar we verwelkomd werden met een heel erg lekker sushi buffet, open bar en een kaasplank waar je u tegen zegt. Mijn culinaire hart maakte een klein sprongetje kan ik je zeggen.

Daar sta je dan, als bescheiden foodblogger in een hippe tent tijdens een openingsfeest, op en top verzorgd, een feestje te vieren. Met m’n beste vriendin en blogvriendinnetje Anouk, wie ik al kende van dagjes Utrecht en Arnhem. Met Maura, die ik na heel leuk blogcontact die dag eindelijk eens in het echt ging ontmoeten, met Marlous, die we volgens mij allemaal ‘kennen’ van haar grote, bekende blog, met Betty en haar schoonzus. Ik blijf het bijzonder vinden hoe die klik tussen bloggers werkt. Elkaar voor het eerst ontmoeten en het al kunnen hebben over de verhuizing, over een jurkje wat eerder deze week gekocht is en over die sushi bowl die toch ook echt even geprobeerd moet worden. Niet de reden waarom ik ben gaan bloggen (eerlijk gezegd had ik bij het beginnen van mijn blog geen idee van die hele bloggerswereld die ‘out there’ is), maar uiteindelijk vind ik dit contact één van de meest leuke en inspirerende bijkomstigheden.

coll3
coll2

King Kong Hostel: bedankt voor deze ontzettend leuke avond, en goede overnachting! Ik heb inmiddels mijn volgende overnachting geboekt (3 dagen North Sea Jazz).

Verder werd ik deze week ook voor het eerst rustig wakker in m’n nieuwe woning, had ik tijd om te genieten van een rustig ontbijtje op de zondag en ging ik aan de slag voor m’n 1e Foodblog Swap. Deze gezonde superfood crackers zijn het resultaat. Erg leuk om mee te doen, inmiddels heb ik me ingeschreven voor de volgende editie, dus jullie zullen hier meer van voorbij zien komen.

coll5

Aankomende week staat in het teken van werk inhalen door alle verhuisdrukte, het is namelijk weer de tijd van het jaar om jaarverslagen af te ronden. Daarnaast ga ik aan de slag voor een cateringopdracht voor 50 personen en de ladiesnight later deze maand. Inspiratie opdoen en een goede planning maken dus!

Hoe zag jullie week er uit? Ook zo genoten van het heerlijke weer? Fijne nieuwe week allemaal!

15 comments on “Monday’s Favourites”

  31/03/2014

  Ja, je hebt me overtuigd van de schoonheid van Rotterdam! Het wordt waarschijnlijk niet mijn nieuwe woonplaats, maar ben zeker van plan nog een aantal bezoekjes te brengen aan deze gave stad… Het was een geweldig weekend en echt genoten van alles! Thanks liefste vriendinnetje!

  Reply:

  31/03/2014

  Yess….dat is al stap 1;) haha. En you’re more than welcome!


  31/03/2014

  Ooh ja wat was het leuk he! Ik had dus ook niet een heel boeiend beeld bij Rotterdam, maar ben nu ook om. Zo leuk! Denk dat het weer er wel invloed op heeft gehad haha. Picknick ziet er leuk uit, waren wij ook nog langs gelopen maar het lag volledig in de schaduw.. wij hebben uiteindelijk in het zonnetje geluncht.
  En super leuk om iedereen te ontmoeten ja! Haha, ik zie mezelf helemaal niet als ‘die grote’ hoor ;-). Heb het zelf denk ik ook niet op van die enorme blogmeetings, maar zo met een paar leuke nononsense bloggers vond ik het heel erg gezellig!

  Reply:

  31/03/2014

  Snap ik hoor, gelukkig ben jij ook heel gewoon gebleven;) hahaha. En Rotterdam is ook bij slecht weer leuk, maar zeker doet de zon wonderen!


  31/03/2014

  Mooie foto’s en wat een leuk stukje. Ik vind het ook echt een zeer groot voordeel om leuke contacten te hebben via het bloggen. En sushi bowl is ook een briljant onderwerp.
  Ik kijk weer uit naar een nieuwe maand 🙂

  Liefs Suus


  31/03/2014

  Wat een fijne week en mooie foto’s!


  31/03/2014

  Superleuke foto’s weer! Ik zag dat king Kong Hostel al op meerdere plekken voorbij komen en het lijkt me echt zo leuk! Zit er echt aan te denken om er een nachtje te gaan boeken.

  Reply:

  31/03/2014

  Doen! Echt een aanrader! (ik heb ook alweer geboekt)


  31/03/2014

  Aaaah was echt een leuke avond! Grappig he hoe dat werkt dat het lijkt alsof je elkaar kent door het bloggen. Vind het dus super leuk je nu in het echt gezien te hebben en natuurlijk te hebben gepraat over sushi haha 😉 die sushi daar was ook zo lekker, fijn dat we die passie delen ;). Zo grappig ook die foto van al die glazen haha, was een leuke avond.

  Echt leuk dat je weer een paar nachtjes hebt geboekt, zo fijn hostel (en die douche omyyy!)! Hebben jullie dan die grote zaal? Ik denk dat Marlous en ik ook nog eens teruggaan en dan lekker stappen daar. Nou tot op de volgende meeting en anders organiseren we er gewoon zelf een hah! Liefs

  Reply:

  31/03/2014

  Over sushi kan ik eíndeloos praten;) En die foto geeft precies de sfeer vd avond weer: te veel drankjes gehad (wij zijn nog even flink doorgegaan bij de Witte Aap en NRC;) ). Nee die grote zaal gaf de site voor die dagen niet als optie, we hebben zo’n 8 persoonskamer geboekt (dan waren de douches enzo toch aan de overkant op de gang?). Oh en die grote douchekop ga ik dan lekker gebruik van maken! Wil ik thuis ook wel;) Zeker weten tot de volgende keer!


  02/04/2014

  Heeeeeerlijk weer! Mijn mam en ik genoten er in Parijs van. Anders was ik er ook zeker bij Kingkong. Wat leuk dat je zoveel contact hebt met bloggers, erg gezellig. Het lijkt me ook tof om jou eens te ontmoeten. Ik ben de komende maanden nog wel eens in Enschede voor m’n werk, misschien kunnen we nog es afspreken 😉

  Reply:

  02/04/2014

  Ja wat een heerlijk weekend hadden jullie uitgekozen voor Parijs zeg! En zag zo af en toe wel wat Instagramfoto’s voorbij komen, leuk zeg! En gezellig, je kan me altijd ff een berichtje sturen als je in de buurt bent:)


  03/04/2014

  Ooh wat een heerlijke week 🙂 En wat een fijne foto’s, die van jou en Anouk is leeeeuk <3


  05/04/2014

  Superleuk overzicht en wat leuk he hoe dat werkt tussen bloggers! P.s. ga je ooit naar R’dam verhuizen denk je? XX

  Reply:

  06/04/2014

  Lastige vraag! Ik sluit het niet uit;) Voel me prettig in die stad, maar tegelijkertijd is Enschede wel mijn thuis. Denk er wel vaak over na, dus wie weet!