Maastricht, the perfect getaway | Food Love and Happiness
26 februari 2014

Find a beautiful place and get lost

Soms heb je van die momenten waarop je er gewoon even tussen uit wil. Herkenbaar? Gezellig op stedentrip met je lover of een vriendin, of zelfs helemaal alleen. Dat laatste vind ik heerlijk. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van de gezelligheid wanneer je er samen op uit gaat, maar alleen zijn heeft ook zo zijn charme. Even alleen met je gedachten, tijd om alles op een rijtje te zetten, je hoofd te legen en nieuwe inspiratie opdoen.

Bij mij kriebelt het al een lange tijd om er even een weekend tussen uit te gaan, lekker de trein te pakken, een goede koffie to go en de laptop mee om eindelijk eens al die ideeën uit te werken waar ik steeds maar niet aan toe kom. Waar naar toe? Maastricht! Makkelijk bereikbaar, zo’n stad in Nederland, maar van wat ik er altijd over hoor en lees waan je je toch in het buitenland. De sfeer, het eten…

Na de treinreis aankomen in je hotel, je spullen een plekje geven, even opfrissen en de stad ontdekken. Rondlopen, hier en daar een winkeltje in, iets lekkers kopen bij Adriaan de Smaakmaker voor later op de hotelkamer  en natuurlijk een hapje eten. Het moet goed eten zijn bij Witloof: handgemaakt, biologisch, duurzaam en smaakvol. Klinkt veelbelovend, de website geeft een mooi kijkje op het menu.

Na even een moment bijkomen op de hotelkamer ’s avonds en natuurlijk lekker een beetje bijslapen, sta je ’s ochtends vroeg weer fris en fruitig buiten om de stad verder te ontdekken. Hoog op mijn lijstje staat de Dominicanerkerk, een voormalig kloosterkerk waar inmiddels de boekhandel Polare gevestigd is (voorheen Selexyz). Wat een prachtige plek om rond te lopen en te genieten van de rust. Ook zit hier een vestiging van Coffee Lovers, en de combinatie van boeken en koffie doet het natuurlijk goed.

557327_610574268963029_223246578_n coll1 coll2

SelexyzDominicanen_MerkxGirod_NewInterior_06

Wat zijn jouw tips voor Maastricht? Deel ze vooral (mag met linkje naar je eigen artikel) hieronder in de comments!

Deze post is in samenwerking met Novotel Hotels geschreven. Foto’s afkomstig van Polare Maastricht.

Geplaatst in → Maastricht, Me time, Travel

18 comments on “Maastricht, the perfect getaway”

  26/02/2014

  Ik ben niet zo vaak in Maastricht geweest maar vond het wel een hele leuke stad. Ik vond die enorme sauna in Valkenburg heel geslaagd. Ik ben er eens in de winter geweest in de sneeuw, een echte aanrader. Ik had het gevoel dat ik in het buitenland was.

  Reply:

  26/02/2014

  Ja Maastricht rond de kerst/feestdagen moet erg mooi zijn he! Helaas is het me afgelopen jaar niet gelukt om er dan naar toe te gaan, wie weet dit jaar!


  26/02/2014

  Wauw, die coffee lovers ziet er goed uit zeg! Ik ben nog niet zo vaak in maastricht geweest, maar het lijkt me een fijne stad 🙂


  Daria
  26/02/2014

  Cafe Zondag, winkelen in de Rechtstraat of winkeltjes kijken in de Stokstraat, de Oude Vogelstruys, Teazone, terrasje in de zon op het Onze Lieve Vrouweplein, Cafe Sjiek, Adriaan de Smaakmaker, Bisschopsmolen. Veel plezier 🙂

  Reply:

  04/03/2014

  Ah iemand die het begrijpt! Goede hotspots!


  26/02/2014

  Jaaaa, Maastricht is leuk! Ik was er vorige zomer voor het laatst (en schreef er onder meer dit over http://www.watzijzegt.com/2013/08/maastricht-stedentrip/) Zoveel leuke dingen te doen daar dus zeker doen.

  Reply:

  26/02/2014

  Ja Natasja ik zag je stukje inderdaad voorbij komen tijdens m’n ‘research’, leuk! Thnx voor de tip!

  Reply:

  26/02/2014

  Ooowh, dat wist ik natuurlijk niet :’) Maar cool dat je hem al had gezien!


  26/02/2014

  Jaaa Maastricht is leuk! Heb er niet voor niets bijna 4 jaar gewoond. Ben er nu ook alweer veel te lang niet meer geweest hoewel het erg dichtbij is. snel maar weer eens doen!


  26/02/2014

  Ooh heerlijk! Vijf jaar lang heb ik Maastricht mijn thuis mogen noemen; ik hou van die stad. En fijn is dat om af en toe alleen ergens naar toe te gaan. Herken dat helemaal!


  26/02/2014

  Wow, indrukwekkende ruimte! Ik ga binnenkort een dagje naar Maastricht, dus ben benieuwd naar de lezerstips 😉


  26/02/2014

  Ik woon er, dus ik kan er altijd van genieten 😉


  Lof
  26/02/2014

  Ook ik woon in Maastricht en ben iedere keer weer een beetje verliefd op onze mooie stad als ik rondloop in het centrum. Witloof vind ik zelf niet zo’n gelukkig keuze, want het heeft uiteindelijk een Belgische kaart en geen Mestreechse gerechten. Echt Mestreechs is inderdaad Café Sjiek en ook Pieke Potloed is een echte aanrader! Geniet ervan!

  Reply:

  27/02/2014

  Ok, thnx, goede tips! 🙂


  01/03/2014

  Absoluut een go-to! Dichtbij, maar toch het gevoel dat je echt weg bent. Jep, liefde voor maastricht! Die boekwinkel is ook zeker een must see. Daarnaast vind ik de grotten in Maastricht en de Sint Pietersberg een aanrader. Mooi voor een zonnige middag!


  01/03/2014

  Ik had het al gezien op ig, maar dit soort plekken vind ik heerlijk. Ik ben echt een boeken nerd en hier kun je je hart ophalen. Wat ik zo leuk vind aan Maastricht is dat je er heerlijk kunt eten én winkelen!

  Liefs Suus


  11/03/2014

  Ja daar droom ik ook steeds vaker van, lekker alleen op reis en even niemand om je heen. Hoewel eenmaal alleen (in Londen ging ik een avondje alleen op pad) is het ook wel weer genoeg na een tijdje. Maastricht is een mooie stad!


  19/03/2014

  Wat een heerlijk tripje, klinkt goed! Die boekenwinkel lijkt me zo gaaaaaf om te zien!