Monday´s favourites #20 | Food Love and Happiness
5 augustus 2013


Een nieuwe week, hopelijk weer vol zon en zomerse gezelligheid! Kijk met me mee naar een aantal hoogtepunten van de afgelopen week, en vertel me vooral ook wat jouw smilenotes van afgelopen week waren! Think positive =)

Begin van de week kwam m’n nieuwe tuinset =) Al heel lang wilde ik met m’n tuintje aan de slag en nu het vakantie is had ik hier eindelijk wat tijd voor. Nou ben ik helemaal niet goed in tuinieren, dus wanneer ik zeg ‘tuin’ verwacht dan geen mooie groene oase gevuld met de meest prachtige bomen en bloemen. Wél zit ik graag in de tuin te ontbijten, lunchen of te genieten van een wijntje aan het eind van de dag en hiervoor was ik toch echt wel toe aan een nieuwe tuinset. Het is deze witte picknicktafel geworden, aangevuld met wat nieuwe plantjes en een grote bak met roze hortensia’s =)

Wat was het lekker warm hè deze week! Om de hete vrijdag een beetje redelijk door te komen, zijn we met een groep familie en gezellige vrienden naar recreatieplas Bussloo gegaan. Een lekker windje, koelboxen vol met ijskoude drankjes, een leuk muziekje op en het verkoelende water om lekker even in te zwemmen, fijn!

Iets wat ik al een lange tijd wilde proberen: zelf Limoncello maken. Helemaal niet moeilijk, wél even de fles steriliseren en veel geduld hebben (je moet een weekje wachten). Nog 2 daagjes en ik kan proeven!

Afgelopen zaterdag bezocht ik voor het eerst de Gay Pride in Amsterdam. Wat een gezellig feestje was dat! Het weer was super, lekker warm – niet te heet- en lekker zonnig. Samen met 2 vriendinnen al op tijd in de trein richting Amsterdam, langs een winkeltje voor een sixpack bier en een grote fles Sangria met plastic bekertjes en snel een goed plekje zoeken. Zowel op de bootjes als langs de kant zie je de meest bijzondere verschijningen en overal wordt leuke muziek gedraaid, erg gezellig! Ben jij er wel eens geweest?

Bij een dagje Amsterdam denk ik gelijk aan lekker eten: Wagamama aan het gezellige Max Euweplein. Ik ging voor de Teriyaki salmon ramen: een grote kom pittige bouillon met noodles, gegrilde teriyaki zalm, zalm chikuwa en wakame. Ben jij al bekend met Wagamama? In Nederland zitten er 3 in Amsterdam, maar ook in andere grote steden in het buitenland is Wagamama te vinden. Het eten is gezond, heel erg lekker, het is altijd druk bezocht en je zit ‘gewoon’ bij elkaar aan tafel, daar waar je nog een plekje kunt vinden. Zeker weten een aanrader!

Geplaatst in → Amsterdam, Monday's favourites

17 comments on “Monday´s favourites #20”

  05/08/2013

  Leuke zomerse foto's! Hopelijk wordt het deze week weer zulk lekker weer.


  05/08/2013

  Leuk! Wil ook graag eens naar wagamama maar helaas geen hier in de buurt.


  05/08/2013

  Hé wat leuk, ik wil ook wel eens zelf Limoncello maken. Zo even een receptje zoeken. Ik heb het nog nooit gehad! En die succulents (?) zijn leuk op de 7e foto. Ik ben dit jaar niet naar de Gay Pride geweest, maar het ziet er gezellig uit op je foto. Ben er afgelopen jaren wel een paar keer geweest maar die drukte poeeeh.

  Reply:

  11/08/2013

  Mocht je er mee aan de slag willen, het receptje voor zelfgemaakte limoncello staat vanaf nu online 🙂


  05/08/2013

  Leuke foto's! Ik ben benieuwd of je limoncello goed is gelukt 🙂


  05/08/2013

  Leuk lijstje, mooie foto's! Ziet er geslaagd uit, fijne nieuwe week!


  05/08/2013

  Wat een leuke tuinset! Jammer dat mijn balkon daar een beetje veel te klein voor is haha! Oh Wagamama daar wil ik echt al tijden naar toe, maar nog steeds niet geweest helaas


  05/08/2013

  Wat een fijne foto's meis! Ik was ook op de Gay Pride; mooi feestje weer 🙂 En je tuinset vind ik helemaal stoer!


  06/08/2013

  Oh Bussloo, daar was ik ook de afgelopen paar dagen te vinden 🙂
  En limoncello is heerlijk!


  06/08/2013

  leukkkk!! ooooh limoncello dat wil ik ook wel een keer maken!


  06/08/2013

  Hoeeee maak je zelf limoncello? Wil ik ook! 🙂 Jammie. En wat een ontzettend leuk tuinsetje, ik ben ook op zoek naar iets nieuws. Waar heb je hem vandaan?

  Reply:

  11/08/2013

  Ik heb het recept voor de limoncello zojuist online gezet 🙂 De tuinset is van de Wehkamp, lekker makkelijk thuisbezorgd! 🙂


  06/08/2013

  Jaa, wagamama is lekker, we hebben er hier ook een in Groningen. En limoncelle, ben erg benieuwd hoe het is geworden. En die tuinset is cute! Ik heb helaas nog wat minder geld over voor een nieuwe tuinset 😐


  06/08/2013

  corrrectie: limoncello


  07/08/2013

  Leuke foto's!


  08/08/2013

  Heerlijke monday favorites! Leuk dat je naar de Gay Pride bent geweest, dat lijkt me zooooon feest! Ben er zelf helaas nog nooit geweest, maar het lijkt me erg leuk. Inmiddels zijn trouwens de laatste 2 dagen van de Limoncello ook verstreken, dus ik ben nieuwsgierig, hihi:)! Leuke dingen op de planning deze week?

  Reply:

  11/08/2013

  Nou hij is lekker hoor! Receptje voor de limoncello staat vanaf nu online 🙂 En op naar het laatste weekje vakantie alweer 🙁 Nog niet al te veel op de planning, dus ruimte voor relaxen en spontane dingen 🙂