Cookbook review: Macarons Cupcakes Cakepops | Food Love and Happiness
7 januari 2013

I´m a sucker for sweets…maar ik wil meer dan alleen maar cupcakes. Dit kookboek kreeg ik als cadeau van de goedheiligman en ik ben er helemaal weg van! Een kookboek moet me aanspreken, zowel de gerechten als het uiterlijk van het boek. De gerechten moeten duidelijk omschreven zijn en overzichtelijk op papier staan. Wat ik ook erg belangrijk vind: van elk gerecht een foto. Ik heb ook kookboeken met minder foto’s, maar een foto spreekt aan, een foto moet je lokken.

Mia Örhn’s ‘Macarons, Cupcakes, Cakepops’ bevat het allemaal. Bij één blik op de omslag ben je al om toch? Sla het boek open en laat je verleiden door het één na het andere lekkere én prachtige gerechtje. Van whoopie pies, limoen-muntmacarons, rocky-road cupcakes tot aan kerstpops en madeleines.

Je wordt meegenomen naar de ‘macaronschool‘, waar allerlei praktische tips staan en ook wordt er aandacht besteed aan het opspuiten van cupcakes. Bij elk recept staan de ingrediënten en hoeveelheden duidelijk per onderdeel (bijv. cupcakes en glazuur) omschreven. Eerder maakte ik al deze minicupcakes met rozenwater en grapefruit uit dit kookboek, binnenkort wil ik aan de slag met de prachtige lavendelmedaillons.

Mia Öhrn’s ‘Macarons, Cupcakes, Cakepops’: Een plaatje van een kookboek, heerlijke recepten, mooi en duidelijk vorm gegeven. Een dikke aanrader dus! En voor de prijs hoef je het ook niet te laten;)

Today I’m reviewing Mia Öhrn’s ‘Macarons, Cupcakes, Cakepops’. This cookbook is beautiful and it contains all kinds of sweet recipes. From whoopie pies, lime-mintmacarons, rocky-road cupcakes to Chrismaspops and madeleines. And the good news: also available in English!

Geplaatst in → Cookbook review, Zoetigheden

17 comments on “Cookbook review: Macarons Cupcakes Cakepops”

  07/01/2013

  Mmm madeleines <3


  07/01/2013

  Het boek ziet er echt heel fijn uit! Word al vrolijk van alle kleuren en mooie foto's! Ben erg benieuwd naar een receptje uit dit boek.. hint, hint, hint;)! Mooie prijs trouwens voor zo'n leuk boek!


  07/01/2013

  Lijkt me een super leuk boek! Misschien ga ik 'm wel kopen, op zich niet veel geld voor zoveel verschillende onderwerpen 🙂


  07/01/2013

  Ziet er geweldig lekker uit!


  07/01/2013

  Ik ben al helemaal verliefd op de happy plaatjes!


  07/01/2013

  Helemaal mee eens dat een kookboek goede uitleg en mooie plaatjes moet hebben. Vind ik ook erg belangrijk. Zodra het lastig wordt haakt iemand zoals ik af.
  Ik vind dit boek er leuk uitzien! Lekker colourfull, i Like!


  07/01/2013

  OO lala! Ziet eruit als een awesome kookboek! Ik had trouwens jouw lavendel madeleine recept uitgeprobeerd, en wat een GODDELIJK eindresultaat! Dankjewel 🙂

  Reply:

  09/01/2013

  Leuk om dat van je terug te horen! Is inderdaad een lekker receptje he, ik heb nog een grote zak gedroogde lavendel thuis staan, dus misschien dat ik ze binnenkort ook maar weer eens ga maken 🙂


  07/01/2013

  Wat een superleuk kookboek lijkt me dit! De foto's in het boek zien er echt onwijs leuk uit! 🙂 Ik wil deze ook wel:)


  07/01/2013

  Ow wat een mooi kookboek zeg! Ziet er echt leuk uit 😀


  08/01/2013

  Wauw, wat een mooi kookboek zeg! Zulke beauties zie je niet vaak voorbij komen 🙂 Bedankt voor de tip nog voor het kaartenrek bij de Hema, ik had hem zelf ook in de folder gezien maar was het alweer vergeten. Ik denk dat ik hem wel even ga halen 🙂


  08/01/2013

  Dit ziet er zo leuk uit. Krijg spontaan zin om te gaan bakken ofzo haha 😉


  09/01/2013

  lijkt me echt lastig om die macarons te maken!


  09/01/2013

  ziet er echt leuk uit!


  09/01/2013

  wat een mooi kookboek, ik krijg bakkriebels:-)


  09/01/2013

  Wat een gezellig kookboek! Ik heb er ook graag een foto bij, dan kan ik me er extra op verheugen of het juist om de foto ook proberen te maken haha. Ben benieuwd naar je eerste uitprobeersel! 🙂
  X


  20/01/2013

  Wauw! Dat boek MOET ik hebben, het ziet er alleen al zo lief en lekker uit!